Novi Sad
25.03.2015.
13:04 > 14:56
Spomen-ploča Karađorđu biće postavljena na fasadi Oficirskog paviljona na Petrovaradinskoj tvrđavi, pošto je Savet za kulturu grada na današnjoj sednici većinom glasova prihvatio tu inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića.
  • Stanka

    27.03.2015 16:53
    Perspektiva
    Da je u srbiji super svi bi hteli da dođu. Koliko vidim svi beže iz nje. Oni koji ne odlaze rado bi otišli, ali nemaju kud ili su prestari ili nemaju odgovarajući pasoš/vizu. Pošto je situacija takva, bolje autonomija/republika/nezavisnost nego da i ono malo što je zdravo (Vojvodina) bude odvučeno na dno kojem srbija teži. A to ko je koliko dugo ovde nema veze. Važno je stanje svesti i težnja ka boljem poštenijem humanijem životu.
  • :ООО

    27.03.2015 14:19
    Српска Војводина
    Мени су са мамине стране из Надаља, а са татине из Жабља, и једни и други су преживели рацију 1942. После рата су се преселили у Нови Сад тако да себе сматрам за некога чији су преци из Војводине. Чисто да подсетим данашње сепаратисте попут Чанка (чији дедови нису из Војводине нити памте рацију 1942.), који су измислили ову заставу која никад раније није постојала како је изгледао грб Војводине за време Аустро-угарске. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/6/69/Vojvodina02.jpg Вековна тежња свих Срба из Војводине је била прикључивање Војводине Србији. Нисам националиста, веома поштујем све народе у Војводини, имам другова који су Мађари, Словаци, Русини и стварно су сјајни људи. Али никад нећу подржати сепаратизам и то поготово не од стране оних који су дошли овде пре пар деценија, а сад ми причају о некој измишљеној војвођанској нацији.
  • 27.03.2015 09:23
    Spomenik sebi
    Zašto jednostavno odmah ne postavi Vučiću ploču i reši nas zamazivanja očiju?
  • Ih, ta nemojte kasti

    27.03.2015 07:38
    Pametnom srBinu dovoljno i sedamnajs puta reci!...
    :D
  • мител

    26.03.2015 22:05
    Шта је коментара мителеуропских толерантних војвођанера, просто ми душа пуна кад видим колико ширите љубав и толеранцију. Браво!
    Тиме ћете много постићи!
  • @Brus Vilis

    26.03.2015 18:20
    Potpuno se slazem sa tvojim razmisljanjem o intelektualnom razvoju Vojvodine.
  • @Ih Ta Nemojte Kasti

    26.03.2015 18:18
    Ko je uporan, vidi se poduzini komentara. Nista nisam tvrdio, samo sam koristio "neoborive cinjenice" iz tvojih komentara. I da jesam Srbin, koji je vec oguglao da ga, zbog toga, vredja koje kakva fukara.
  • Klasicno Nabijanje Sajkace i O

    26.03.2015 16:34
    @G
    "U vojvođanskoj tradiciji je masovno kupanje u Dunavu, treba da to što je pre moguće uvedemo"

    Naravno da ne.
  • Brus Vilis

    26.03.2015 16:25
    Tvrdim da je Miki Maus više od Karadjordja doprineo intelektualnom razvoju Vojvodjana. Svi smo se kao deca divili njegovim štosevima. Zato želim spomenik mišu na Tvrdjavi.

    I dosta je bilo veličanja političara i ratnika sa zajedničkom sklonošću ka ubijanju neistomišljenika.
  • Ponosni Mnjamnmarac

    26.03.2015 16:08
    @Zorz
    Biti srbin nije zanimanje.
    To je dijagnoza :D
  • Žorž

    26.03.2015 15:06
    Zanimanje - srbin
    Miroslave, kako si sredio da se rodiš kao srbin? Pretpostavljam da bi bio isto tako ponosan rom ili albanac da si se rodio kao takav. Inače, što se tiče medalja i diploma, čestitam...
  • Ih Ta Nemojte Kasti

    26.03.2015 13:51
    @ @Ih Ta Nemojte Kasti
    O, kako ste uporni...
    Istorija je egzaktna nauka, a činjenice o smrti Marinka Petrovića su dobro dokumentovane i nisam moro biti tamo da bih se uverio. Mogo bih i ja vas pitati jeste li vi bili tamo kad tvrdite da nije bilo tako, ali ja sam ozbiljan covek.
    Nigde ja nisam kazao da zločince i silovatelje ne treba kažnjavati, odakle vam to?
    Ja sam samo kazo da osumnjičenog treba da besi sud ako je kriv, a ne živčani brat.
    Dzabe se srBski istoricari i srBska vikipedija trude da opravdaju Karadjordja, cak i izbacuju Marinka iz porodicnog stabla.
    Cinjenica je da vozd nije umeo da se kontrolise i da je (dokazano) u afektu pocinio dva ubistva. Nekom drugom prilikom mozemo pricati o likvidaciji Stanoja Glavasa i uklanjanju drugih politickih neistomisljenika.
    Ja razumem da vama srBendama teško pada to što vaši omiljeni likovi nisu baš sasvim svoji u glavi bili, ali, eto, ima nas razumnih koji se ne zalećemo da lepimo ploču svakoj šuši koja zaluta na Petrovaradinsku tvrđavu.
  • @Ih ta nemojte kasti

    26.03.2015 12:42
    Tesko je protiv tebe, jer si ocigledno bio prisutan i imao pregled celokupne situacije. Nekako mi se cini da si vozd licno. Da li su i ostale "vojske" cinileisto (ubijale zbog silovanja)? Partizani, recimo? Da te upozorim da se cuvas lekara, jer neki od njih seku ljudima ruke i noge, vade unutrasnje organe,...
  • Đorđe

    26.03.2015 12:32
    Značajne ličnosti srpske istorije i zaslužuju da se podigne spomenik.
  • Мирослав

    26.03.2015 11:49
    @Običan Srbin
    Да ли треба да се стидим што имам дипломе и медаље? То што сам демантовао Томицу не значи да сам нескроман. Шта је требало, да не напишем ништа? Нека, више ми се свиђа овако. И немој ни да покушаваш да ми се обраћаш или упућујеш коментаре као да сам ја фашиста. Ја поштујем све и свакога, такође поштујем и своје, тиме се дичим. Поздрав
  • 26.03.2015 11:31
    dakle pokušaću da u ovom komentaru budem pristojan.
    Znači, ovo mi jako miriše na debelog Burka. Naime u vreme kad je njegov otac bio visoki funkcioner SPSa pojavila se ideja da se lokalna škola nazove "Vožd Karađorđe". Srećom neki obrazovaniji ljudi, između njih i g. Tapavica, su ukazali na činjenicu da je dotični bio nepismen i da nije zgodno jednu školu nazvati po nepismenom čoveku. U to vreme u gradu i u državi je na vlasti bila slična situacija.
    Sada je situacija takva nosioci vlasti žele da se jedan deo istorije gde su njihovi idoli bili na strani zločinaca zaboravi i da se ubacuju ovakve stvari dok se neke druge stvari zamagljuju kao npr činjenica da se Beogradska kapija nije uradila a mesecima stoje montirane skele verovatno neke kumovsko šogorske firma. Dakle, patriotizmom se zagovara dok se na drugoj strani krade. tzv lažni patriotizam ili kako neki kažu "obeležavanje teritorije" (jel' sad u redu?).
    Ostaje gorak ukus u ustima zbog činjenice da postoje ljudi koji su mnogo zaslužniji za ove krajeve od pomenutog a eto namerno se zaboravljaju.
    No nije sve tako loše jer bi i pomenutom bilo svejedno da li mu se posveta piše ćirilicom ili latinicom.
  • Običan srbin

    26.03.2015 10:57
    Srbine Miroslave
    Vidim Miroslave da ti je i skromnost vrlina, kao u onom vicu: ranije sam bio super, ali sam imao jednu manu, bio sam prepotentan. Sada sam i to ispravio, sada sam savršen!
  • Ih ta nemojte kasti

    26.03.2015 08:07
    @nepoznatom sto mi prigovara
    Ajte, molim vas... Prvo, Marinko je bio optuzen, da ne kazem oklevetan (posto i takve indicije postoje) i nije osudjen nego mu je brat presudio.
    Kojekude, Djordje je bio na polozaju da se sve to regularno resi, ali on je, neki kazu, licno obesio Marinka. Ne mora da bude, ali je njegova iskljuciva odgovornost.
    Uostalom, sta se raspravljamo. Je li dao da mu brata obese? Dao je.
    Znaci : bratoubica, a vi mozete da dubite na trepavice.
    Ako mislite da vozzd moze da besi kad i kako hoce, ondak vi imate veliki problem. Zao mi je vaseg licnog brace ako nesto zabrlja u zivotu.
  • Мирослав

    26.03.2015 01:00
    @Toma - opterećeni frustrirani kompleksaši
    Нисам бирао, али ме је живот почастио да будем припадник српског народа који има чиме да се похвали и да се поноси. Нису Аустроугари сахрањивали српске заједно са својим војницима, нису аустроугари прекидали рат да би прошао црвени крст који је требало да помогне непријатељској нацији (у том моменту). Дипломе имам, још увек радим на последњој. Медаље имам. Дела за похвалу имам. Не знам шта ти од свега тога имаш. Ал' изгледа да смо сви малоумни, само фашисти који мрзе све српско су паметни. Како би ти написао 'прикења' ми се када помислим на твој интелектуални развој Томице.
  • @Ih, Ta Nemojte Kasti.... - @

    25.03.2015 23:24
    Ti, nekoga ko je ubio nekoga zbog silovanja, nazivas pogrdnim imenima? Pogotovo ako je glavesina ubio brata, jer je silovatelj? I ti ga onda posprdno nazivas brato-ubicom? Cenim da bi moralna gromada, po tvom ukusu, nagradila brata silovatelja i ubila silovanu. Nema sta, pravi si "covek iz bare."
  • Toma

    25.03.2015 22:14
    opterećeni frustrirani kompleksaši
    Kad mi krene s rečenicom ponosan što je srbin, prikenja mi se. Čime se to ponosiš? Pa nisi ti birao šta si i gde ćeš se roditi. Ponosi se radom, medaljom, ordenom, diplomom, delima... ponositi se poreklom ili verom je maloumno. Ne treba da te bude sramota naravno, ali to nije nešto čime se ponosi. Nešto drugo se radi s time ali nisi dostigao taj nivo intelektualnog razvoja, vrv ni nećeš.
  • G

    25.03.2015 21:53
    @Toma - imate interesantno zapažanje. Ovde imamo podosta onih koji se ponose svojim vojvođanskim poreklom. Da li i za njih važi isto to što ste napisali?
  • Ih, Ta Nemojte Kasti....

    25.03.2015 21:30
    @Nislija
    Nadam se da niste bili ozbiljni sa onim cudjenjem za ''bratoubica''?
    Savrseno je poznato da je Djordje naredio da se njegov brat Marinko, optuzen za silovanje, obesi nasred Topole.

    Zna se i da je na obali Dunava, posle sloma ustanka, njegov otac odbio da bezi i Karadjordje je pucao u njega iz kubure. Posto ga nije dobro pogodio, naredio je svojim gorilama da ga dovrse.

    A poznato je i da je bio veoma prek i kratkog fitilja i
    da je fizicki uklanjao politicke protivnike, ali ajde da ne sirimo....
  • Ih, Ta Nemojte Kasti....

    25.03.2015 21:18
    @Nislija
    Gospon Nislijo,
    Izvinjavam se, pisao sam malo nabrzinu i po secanju. Dakle nije kum (mada ima izvora da su u nekakvom kumstvu bili) nego savetnik i zvao se Mladen Milovanovic (otud meni Milovan u glavi).

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mladen_Milovanovi%C4%87

    http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

    Ipak, molim Vas da se malo obavestite i procitate bar jednu neutralnu knjigu o Prvom srpskom ustanku a ne samo clanke iz srBske recci.
    Nisam ja nista izmislio, sve sto sam nabrojo su istorijske cinjenice.
    Karadjordje nikog nije pustio u osvojeni Beograd dok Milovanovic nije obelezio kuce koje ce da uzme za sebe. Veliki hriscanin Milenko Stojkovic je hriscanski imao harem sa trideset zena. I tako dalje...
    Niko ne negira da su rusi pomagali, ali samo do Napoleonove ofanzive koja im je posluzila kao izgovor da ne posalju tricavih deset hiljada vojnika.
    Sanac na Cegru je sagradjen da bi se branila zemlja i imanja duz granice koje je Milovan proglasio da su njegove dok je Karadjordje sve to gledao belo.
    I jos mnogo toga oko fajtanja oko vlasti za putarine, duvanski porez i slicne bitke ko danas za javna preduzeca.
    Kada sve to naucite i utubite, mozemo razgovarati.
  • Nebojša

    25.03.2015 21:16
    Za ove što su specijalni ponosni Srbi
    Pa se boje minusa na ovom portalu.
    Idite pa srbije na kuriru!
    Ovo je građanski portal a ne nacionalni.
    A takva je i Vojvodina pa vam zato smeta!
  • Zemljoposednik

    25.03.2015 20:45
    iz Srema
    Po komentarima na ovom sajtu bi čovek pomislio da nema žive duše u Bačkoj koja je srpskog porekla i koja nije iz dubine duše protiv svega sto vuče korene iz nacionalne istorije ali... ali na izborima vojvođanerske stranke ne mogu ni cenzus da preskoče. Uzgred, kao cepanica u oko pada i gramatička nepismenost pojedinih komentatora, negaciju glagola često pišu spojeno. Ok, kapiram da im je srpski jezik mrzak ali to dosta govori i o stepenu obrazovanja, nije da su samo naprednjaci polupismeni...
  • ovdasnji

    25.03.2015 20:23
    @maki
    toliko znacajnijih ljudi za Vojvodinu ima da je on minoran za ove prostore!
    ali si u pravu da u nasem gradu ima ulica i spomenika koji apsolutno nemaju nikakve veze.ne bi mi smetalo ni da se jedna ulica nazove po can kaj seku da ovde ima ulica marije terezije ili franca ferdinanda,istoriskih licnosti koji su bitni za nasu Vojvodinu !
  • G

    25.03.2015 20:10
    @Vojvođanin - slažem se. U vojvođanskoj tradiciji je masovno kupanje u Dunavu, treba da to što je pre moguće uvedemo.
    @Душан Петрин - vaš komentar mi je interesantan. Možete li obrazložiti zašto treba vratiti prognane nemačke dođoše u Vojvodinu?
  • Maki

    25.03.2015 20:03
    Divno
    Smatra se ocem moderne Srbije i ovo je idealno mesto za postavku ovog spomenika, obzirom da je upravo tu proveo neko vreme. Mnoge ulice su nazvane po nekim manje bitnim likovima iz prošlosti, mnoge statue postoje, a ljudi ne znaju ko je na njima. Ovo je svakako lik koga koga svi ”znamo”, ne samo mi nego i turisti koji budu posetili naš grad. Divno...
  • Građanin

    25.03.2015 19:57
    ...
    Pošto je gore pomenutom liku, kumašin odsekao glavu i on tako obezglavljen postao super heroj i smernica daljih naraštaja srpskoga bića, kao takav pripada užoj Srbiji bez pokrajne Vojvodine.
  • 25.03.2015 19:50
    kome se ne svidja srpska istorija i tradicija definitivno zivi u pogresnoj drzavi..
  • 25.03.2015 19:44
    Samo neka postave
    Što veću i težu. Biće posla za moju livnicu.
  • 25.03.2015 19:36
    @Maxa
    Pravo zboriš. Čika Adi bi bio ponosan na tebe. Živela arijevska vojvoDJanska rasa!
  • 25.03.2015 19:20
    zasto u petrovaradinu,vozd zasluzuje u centru da mu se postavi veliki spomenik.
  • Мирослав

    25.03.2015 19:11
    @Миле
    Нисам ја ништа "побрко" шта год то значило. Немој само ти мени да солиш памет, овде на сајту не смеш да поменеш да си поносан што си Србин а да не добијеш стотину минуса. И како другачије да разуман човек схвати то што је забрањено бити Србин, него као мржњу према свему српском. Написао неки медиокритет да се форсира ћирилица, а латиницу ко шиша??? А ћирилица је пред изумирањем, док латиница напредује. "Посрбављање Војводине"??? Ало човече, па ти живиш у Републици Србији! Мрзи се булевар Партријарха Павлета, мрзи се Карађорђе, као да су вас овде аустроугари миловали а не силовали и вешали, страшно испрани мозгови. Ајмо сада сто минуса, да не куцам безвезе.
  • 25.03.2015 19:10
    Shone
    Od mene jedan VELIKI + za ovu odluku !
  • Nišlija

    25.03.2015 18:58
    Mile - @Мирослав - Плоча
    "Miroslave, u Vojvodini nema srbomrzaca (osim retkih izuzetaka) ali ima veoma mnogo antifašista."

    Kakve veze Karađorđe ima sa fašizmom, pa smeta antifaštima? Ako niste srbomrsci onda ne bi trebalo ni da vam smeta ni nacionalni heroj Srbije. Ipak je Novi Sad Srpska Atina.
  • Nebojša

    25.03.2015 18:52
    @mera za meru
    Ti si bolestan, kakav neprijatelj kavi bakrači.
    Svoje nedamo tuđe nećemo!
  • pokrivanje

    25.03.2015 18:42
    istine
    istorije,spomenik braniteljima vojvodine 500 od turaka i janicara
  • @Mika Antić - Mika Antić

    25.03.2015 18:34
    Mika je postao nepopularan, u NS-u, kada je postalo opste poznato da mu je otac Srbijanac, ili Turcin kako cesto ctamo na ovoj stranici. Zbog toga isti komentari za Karadjordja, vaze i za Miku Antica. Dakle, hocemo pllocu Ivanu Goranu Kovacicu.
  • 25.03.2015 18:19
    Karađorđe ipak dobija spomenik na Tvrđavi
    Ovi debili, od ludorije i prostakluka neznaju vise sta da smuvaju i da upropaste nasu milu Vojvodinu do kraja.
  • ovdasnji

    25.03.2015 18:15
    vojvodjani
    bez brige,kada postanem gradonacelnik n.sada,osim besplatnog kanabisa po parkovima i besplatnog lecenja istim,postavicu i nekoliko tabli i spomenika mariji tereziji i francu ferdinandu !
    o ukidanju imana nekih ulica i da ne govorim !
  • Nišlija

    25.03.2015 17:58
    Ih, ta nemojte kasti....
    Prvi srpski ustanak je propao posle Čegarske bitke 31. maja 1809 godine. Mi smo u tu bitku ušli neorganizovano i izgubili smo glavninu snaga.
    Sa onim što nam je ostalo nismo mogli zadržati turski kontranapad.

    Što se tiče Rusa i ostalih vaših tvrdnji: u okolini Aleksinca je sahranjen pukovnik Nikolaj Nikolajevič Rajevski, koji je tu poginuo sa svojim saborcima. Ono što je najbitnije je da je upravo lik Rajevskog, Tolstoj upotrebio za svoj književni lik grofa Vronskog iz romana "Ana Karenjina".
    Na kraju tog romana se i kaže da je grof Vronski (Rajevski) poginuo u Srbiji.
    Toliko o Rusima.

    Odakle vama "kum Milovan", "bratoubica" i ostalo, iz "Trećeg oka"?
    Što bi smo se mi stideli Srpske revolucije koja je bila najduži seljački ustanak u novijoj istoriji.
    Prvi i drugi Srpski ustanak zajedno sa Hadži-Prodanovom bunom čine Srpsku revoluciju, za one koji ne znaju.
  • mera za meru

    25.03.2015 17:54
    @ab
    Srbine,pa jel mislis da je normalno da nije prosao grb!??Neprijatelji jedva cekaju i Bogu su zahvalni da vi postojite
  • Mile

    25.03.2015 17:42
    @Мирослав - Плоча
    Miroslave, u Vojvodini nema srbomrzaca (osim retkih izuzetaka) ali ima veoma mnogo antifašista. A ti si, kanda, malo pobrko stvari. Ali ako živiš u Vojvodini malo duže i sam ćeš se u to uveriti.
  • 25.03.2015 17:25
    Sima
    Mnogima ovde smetaju Karadjordje i mnogi hrabri ljudi koji su se borili za slobodu Srbije, ne znam da li znate pa da vas podsetim, Vojvodina je severna pokrajina drzave Srbije.
  • mile V*

    25.03.2015 17:08
    kara djoka
    Obavezno da se obavesti Veliki Rit.
  • 021

    25.03.2015 17:08
    najmanje sto se moze uciniti za takvog velikana srpske istorije.
  • Maxa

    25.03.2015 16:58
    Da li ste primetili....
    Toliko se ovi sovinisti plase kulturolose razlicitosti : namecu nam cirilicu gde god se okrenes (a latinicu ko shisha), dizu spomenike raznim srbijanskim mafijasima i sire srbizam po Vojvodini
    Svako sposoban za kriticko misljenje ce shvatiti da se ovde radi o posrbljavanju Vojvodine - toliki je njihov strah od otcepljenja.
  • Vojvođanin

    25.03.2015 16:41
    Provokacija
    Može se spomenik postaviti.
    Ali, treba ga i sačuvati.
    Srušeni su Lenjinovi.
    Srušeni su partizanski.
    Biće uklonjen i ovaj.
    Nije u tradiciji osećaja naroda Vojvodine.
  • Душан Петрин

    25.03.2015 16:32
    а види ти коментара
    Тито нека прво васкрсне и врати отету имовину по Војводини, рачунајући и мене ту, нека врати прогнане Немце, па ћемо онда причати о нечему другом. Па нису без разлога Стратимировић и остали наши стари Војвођани подржавали Карађорђа и устанак.
  • Mika Antić

    25.03.2015 16:25
    Mika Antić
    A da se potridite da vratite spomen ploču Miki Antiću???
  • Ovo

    25.03.2015 16:25
    Ovo je najmanje sto mozemo da uradimo u znak zahvalnosti svim nasim velikanima, najgore je kada neki nebitni likovi dobijaju biste i spomenike a ovako nesto cu uvek podrzati.
  • 25.03.2015 16:14
    J**O vas TITO! Eto vam ga u Beogradu!
  • Neda

    25.03.2015 16:07
    Podrzavam ovu inicijativu, ovo je trebalo i pre da se uradi. Vozd je znacajna licnost u srpskoj istoriji.
  • Kara

    25.03.2015 16:00
    Pa imamo mi u Vojvodini čitavo selo koje se zove Kara-Đorđevo. Nije li dosta od Vojvodine.
  • VOX POPULI

    25.03.2015 15:56
    @ pa i treba Karadjordju nece valjda Miklosu Horti
    Potpuno je neprirodno da se postavlja smomen obelezje Karadjordju. O drugima necu, za to se brinu istoricari.
    "...proveo je par meseci ovde na tvrdjavi..."-smesno

    E vi cete postaviti, nema sumnje jer SILA JE SILA,to vam je dobro poznato, ali to sto zelite tim da postignete NECETE NIKADA OVDE.
  • Мирослав

    25.03.2015 15:53
    Плоча
    Ја не могу да верујем да је овде толико србомрзаца, тачно не могу да верујем да сам у Србији и да читам ово. Мишеви.
  • 25.03.2015 14:42
    Ima li Titova ploca?
  • 25.03.2015 14:38
    PRAVDA
    A Titu? I on je bio zatocen tamo.
  • 25.03.2015 14:13
    A što ne i spomen tablu Josipu Brozu, koji je takođe u tvrđavi proveo neko vreme?
  • 25.03.2015 14:03
    Pitanje
    a gde naći imena tog saveta "za kulturu" kako se samo dično zovu, a rade po diktatu trenutne vlasti.
  • ab

    25.03.2015 14:02
    kad
    nije prosao grb onda ide KaraDjordje
  • 25.03.2015 13:49
    И треба споменик Карађорђу! Нови Сад је Српска Атина. Неће ваљда да га подижу Миклошу Хортију.
  • Ih, ta nemojte kasti....

    25.03.2015 13:47
    Bratoubica, oceubica, mafijas.
    Sve vaznije odluke u prvom srpskom ustanku je donosio njegov kum Milovan, ondasnji kontroverzni biznismen.
    Da bi se branila Milovanova pokradena i oteta imovina uz novostvorenu granicu, odluceno je da se ofanziva Turaka doceka u sancevima a ne kao gerila. Zato je I srpski ustanak i propao, posto nismo mogli da se merimo s turskom armijom. A i rusi su nas onda ''malcice'' zahebali, da ne kazem prodali.
    Knezovi su se borili za svoje sfere uticaja a ne za Srbiju. Dobrnjac je nastradao zato sto je zinuo na profitabilnu carinu a nije bio dovoljno velik igrac.

    Jako volim ovo srBendsko sirenje mitologije oko necega cega se treba stideti, ali, eto, glup smo narod oduvek bili i oduvek smo sledili lopove i beskrupulozne sebicnjake.
    Onda drmao trgovac mesom Petrovic, danas drma trgovac mesom Matijevic... NISTA se za 200 godina ovde nije promenilo....
  • Lala

    25.03.2015 13:47
    i kakve veze..
    ima Djokica sa Petrovaradinom??
  • 25.03.2015 13:41
    Très sympathique
    Posle Velikog rata dođe kralj Aleksandar u jedno selo u Vojvodini. Najbolji domaćini došli da ga dočekaju. Rukuje se sa njima kralj i jednog upita: "Pa kako je, starino u novoj državi?" Odgovori mu deda: "Fala na pitanju, dobro je, al' za vreme vašeg pokojnog oca Franje-Josipa bilo je bolje!". Ko razume - sve mu je jasno...
  • Toma

    25.03.2015 13:36
    u redu, ide i ploča Tita
    Tito je bio daleko važnija ličnost kako u Srbiji, Jugoslaviji, Evropi tako i u svetu.

    I Titovu ploču da stavite, nemam ništa protiv ove ondak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna